Hva er S.T.E.R.B?

Master addiktolog Espen Andresen forklarer begrepet S.T.E.R.B

S.T.E.R.B

Sterb står for Short-Term Energi-Relieving Behavior eller Kortsiktig, energiskapende atferd. Denne type adferd skaper en rekke kjemiske prosesser som påvirker kroppen vår i form av dopamin, epinevrin, seratonin og noradrenalin. Disse stoffene er kroppens egen rus og skaper lykkefølelse.

Ved inntak av rus produserer kroppen opp mot 1000% mer av disse stoffene, mat øker produksjonen med 50%, nikotin 105%, alkohol 250%, sex 250% osv. Disse følelsene kan kroppen skape til en avhengighet.

Vi fokuserer på å skape lykkefølelse på en ny og sunn måte i livene til klientene. Vi har underviser også en del om hva frihet egentelig er, gjennom eldgamle filosofiske vediske skrifter fra india. Dette, mikset med 40 års erfaring av jobbing med avhengighet, gjennom samarbeid og utdannelse med Korpberget i Sverige som er den største 12 trinns instutisjonen i Europa.