Jeg ønsket noe bedre for meg selv

Maria deltar i prosessgruppe ved Addictologi Akademiet i Trondheim og forteller her i dette intervjuet delere av sin historie og erfaringer på å tilfriskne gjennom prosessgrupper ved Addictologi Akademiet.

Maria forteller:

Jeg ønsket noe bedre for meg selv, og jeg var helt ferdig.

Jeg har en historie fra psykiatrien. Da jeg var 17 år hadde jeg det veldig dårlig og følte at jeg måtte be om hjelp. Jeg ble hastehenvist fra fastlegen og inn i psykiatrien, og jeg fikk nesten umiddelbart diagnosen bipolar type 2. Jeg levde i den tro at dette var sant, og jeg fikk høre at det eneste jeg kunne gjøre for å bli bedre var å ta ulike medisiner som kunne få meg mer i balanse. Siden jeg var desperat etter å bli bedre, tok jeg dette til meg. Jeg og bestemte meg for at det legen sa var sant og for at jeg bare måtte leve med å være kronisk syk og avhengig av å ta medisiner for i det hele tatt å kunne fungere i hverdagen. Selv om jeg var åpen til legen min om at jeg både drakk mye alkohol og tok forskjellige rusmidler, så ble dette ikke lagt vekt på. Det var som at han så bort fra den destruktive livsførselen jeg hadde. Jeg tok de forskjellige medisinene jeg fikk utskrevet hver dag i noen år. Jeg fikk mye og jevnlig oppfølgning siden noen av medisinene kunne være skadelig for leveren, og for å sjekke hvordan medisinene virket. Jeg husker at jeg byttet ut mange av medisinene han skrev ut, for jeg opplevde ikke at de fungerte. Jeg ble så lei av å bytte medisiner, bytte dose og av å snakke om medisinbruk på jevnlig basis, at jeg til slutt ga jeg opp med å si fra at jeg ikke opplevde at de fungerte. Jeg fortsatte å ta medisiner i en periode, men bestemte meg så for å prøve å være uten, siden de uansett ikke hadde noen effekt. Jeg hadde noen bra år etter det, og jeg klarte å fungere godt uten medisiner. Jeg hadde da klart å bli edru ved hjelp av å gå i en tolvtrinnsbehandling, og jeg gikk aktivt på ulike tolvtrinnsmøter og gjorde trinnarbeid veiledet av en sponsor.

Her kan du lese hele intervjuet. 

 

 

, , , , , , ,